Друштво

У кафане можемо до 2 ујутру

Ноћни провод у Републици Српској може да почне јер је Републички штаб за ванредне ситуације клубовима дозволио рад до два часа уз поштовање епидемиолошких мјера.

На јучерашњој сједници Штаба оцијењено је да је епидемиолошка ситуација у Српској стабилна па је ноћним клубовима дозвољено радно вријеме од шест до два часа све до 29. јула, до када остају на снази остале епидемиолошке мјере. Они су до доношења ове одлуке радили до поноћи.

На сједници је прихваћена и информација о потреби обезбјеђивања додатних количина вакцина за спровођење процеса вакцинације против вируса корона.

– Средства за набавку додатних количина вакцина у износу од 8,49 милиона марака са урачунатим ПДВ-ом биће обезбијеђена из Компензационог фонда РС – саопштено је након сједнице Штаба.

Вијест о дужем радном времену обрадовала је угоститеље клубова, који су претрпјели велике штете усљед пандемије вируса корона.

Власник ноћног клуба „Ex Monte Carlo“ из Дервенте Жарко Томинчић рекао је за „Глас Српске“ да ће дуже радно вријеме значити много свима.

– Љето је, велике врућине и људи касније излазе у град. Сви смо жељни нормалнијег живота и добро ће нам доћи овај продужетак радног времена. Водили смо рачуна и раније о епидемиолошким мјерама, наставићемо их поштовати и убудуће – поручио је Томинчић.

Члан Удружења послодаваца трговине, туризма и угоститељства РС „Хорека“ Златан Татић рекао је да доста туриста долази у Бањалуку и да је прво питање гдје могу у ноћни провод.

– Надам се да ћемо наставити нормално да радимо и да ће дуже радно вријеме остати и за новогодишње празнике. Све ово допринијеће опоравку угоститељства и туризма – рекао је Татић и истакао да је највећи проблем сада наћи конобаре којих нема ни за лијек.

Подршку власницима бањалучких ноћних клубова који су затражили да радно вријеме буде продужено до три часа пружио је и генерални директор Универзитетског клиничког центра (УКЦ) РС Владо Ђајић.

Он је након састанка са представницима бањалучких ноћних клубова рекао да је узета у обзир чињеница да је смањен број обољелих и инфицираних вирусом корона, а истовремено и потреба власника ноћних клубова да отворе своје објекте и омогуће нормалан рад запосленима, као и економски развој Бањалуке.

– Заједнички циљ је здравље људи, те економски развој града и Републике – рекао је Ђајић.

Представник власника ноћних клубова у Бањалуци Немања Јерковић захвалио је Ђајићу за подршку, те истакао да ће се у овим објектима и даље придржавати прописаних епидемиолошких мјера. Навео је да у Бањалуци има 12 ноћних клубова, те да је у сваком клубу запослено од 15 до 20 људи.

Извор:ГЛАС СРПСКЕ

Подијели...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!