Требиње

ФК Леотар почиње наступе у Премијер лиги БиХ

Подијели...

Фудбалски клуб (ФК) “Леотар”, чији је рачун одблокиран, сутра ће одиграти прву утакмицу у Премијер лиги БиХ, најављено је данас на конференцији за новинаре Управе клуба на стадиону “Полице” у Требињу и поручено да тај клуб не треба било ко да политизује, него да се сав град уједини и помогне да постигне што боље спортске резултате.

Предсједник Управе фудбалског клуба “Леотар” Гордан Мишељић у име управе клуба упитао је да ли је граду Требињу потребан премијерлигаш у фудбалу и оцијенио да клуб са таквом традицијом заслужује да игра у Премијер лиги, послије осам година паузе. “Тешким радом смо за двије године прескочили два ранга такмичења и са поносом можемо рећи да Леотар од сутра почиње своју прву првенствену утакмицу у Премијер лиги”, рекао је Мишељић.

Он је нагласио да је клуб добио од Градске управе и привредника безрезервну подршку за улазак у Премијер лигу, а требало је испунити пуно услова, као што је лиценцирање клуба за Премијер лигу, а заузврат ће клуб од фудбалског савеза добити разне бенефите који ће се огледати у реконструкцији инфраструктуре на стадиону. Према његовим ријечима, потребно је да у року од три године ФК “Леотар” добије модерни “хибрид стадион” за главни терен, а Савез ће донирати расвјетна тијела за рефлекторе за стадион “Полице”. “Фудбалски клуб Леотар опет долази у жижу јавности и покушава се исполитизовати, што није добро. Апелујем на све да на тај начин не добијамо јефтине политичке поене”, рекао је он и додао да је један од услова за лиценцирање била и деблокада рачуна и да се од свих од којих су затражили помоћ Градска управа прва јавила да помогне и успјешно је ријешила двије блокаде рачуна клуба, а правоснажне пресуде су датирале још из 2003. и 2013. године.

Мишељић је указао да је јако позитивно расположење у граду због успјеха Леотара и затражио подршку свих како би опет на стадиону у Полицама гледали најеминентније клубове из БиХ.

Одговарајући на новинарско питање ко је довео клуб у ситуацију да је дуговао скоро пола милиона КМ, Мишељић је рекао: “Нико овдје од нас, па ни садашња Градска управа није учествовала у тим стварима”. Он је нагласио да је пред тим фудбалским клубом тешка предстојећа сезона и да им треба омогућити што боље услове за рад и да се очекује велики број гледалаца на трибинама стадиона у Полицама. Спортски директор ФК “Леотар” Жељко Радовић истакао је да појединци покушавају да исполитизују тај клуб што није добро.

“ФК Леотар је кренуо добрим путем, послије дуго времена игра Премијер лигу и не треба овим момцима да ускратимо то право, већ да се докажу на премијерлигашким теренима. Ми смо људи који се баве спортом и фудбалом и политика нас не интересује”, рекао је Радовић, који није желио да именује било кога ко покушава да исполитизује клуб јер не жели да на било који начин учествује у томе, јер заступа само интересе ФК “Леотар”.

Он је рекао да са “обје руке” подржава деблокаду рачуна клуба да би клуб могао транспарентно да послује.

Шеф стручног штаба ФК “Леотар” Бранислав Крунић истакао је да ће фудбалери Леотара, послије осам година, играти прву утакмицу у оквиру Премијер лиге, у Бијељини, истакавши да сви треба да буду поносни на то.

“Град Требиње треба да се уједини и пружи подршку ФК Леотару јер то заслужују и да заједничким снагама на најбољи могући начин презентујемо овај град и спорт”, нагласио је Крунић.

Најављено је и да уколико ФК “Леотар” остане у Премијер лиги да је у плану изградња текозваног “хибридног стадиона”, вриједног око 980.000 евра, гдје би Савез учествовао са око 700.000 евра.

Извор: СРНА


Подијели...

Повезане вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!