Култура

Вучић: Изложба умјетника „Милорад Ћоровић“ одговор херцеговачких стваралаца на искушења пандемије

У оквиру програма „Требињско културно љето“, у Дучићевој улици у Требињу, организована је 9. Годишња изложба Удружења ликовних умјетника источне Херцеговине “Милорад Ћоровић” .

Ово удружење броји око 20 чланова, а 15 аутора изложило је око 30 слика. Слике су рађене различитим техникама – од уља на платну, акрил на платну, комбиноване технике, до акварела и туша, са различитим сликарским мотивима.

Слађана Скочајић, начелник Одјељења за културу, породицу, спорт и образовање, истакла је да ова изложба представља још један бисер у оквиру ове манифестације.

Члан Удружења из Билеће, Драго Вучић, рекао је да је овогодишња изложба занимљивија тим прије што је ријеч о радовима који су настајали за вријеме пандемије, те представљају својеврсни одговор херцеговачких стваралаца на ова искушења.

“Можда би било занимљиво када би на основу наших радова неки добар психолог рекао – да ли су се током овог периода десиле неке промјене у нама самима. Мој лични одговор на ово вријеме био је повратак извору, свјетлости и молитви Господу да побиједи ово зло“, казао је Вучић.

Удружење ликовних умјетника источне Херцеговине носи име оснивача и првог декана требињске Академије ликовних умјетности Милорада Ћоровића, а окупља сликаре који су завршили ову академију.

Изложба у оквиру манифестације “Требињско културно љето“, организована је под покровитељством Града Требиња и уз подршку Туристичке организације града.

Извор: РЕЈТИНГ

Подијели...
Прикажи још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!