Република Српска

Информационе технологије – развојна прилика за Српску и Србију

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић разговарао је данас у Бањалуци са министром за иновације и технолошки развој Републике Србије Ненадом Поповићем, саопштено је из Бироа за односе с јавношћу Владе Српске.

Вишковић и Поповић оцијенили су да улагање у индустрију информационих технологија представља велику развојну прилику и за Републику Српску и за Србију.

Саговорници су истакли да је у наредном периоду потребно додатно потицати међусобну сарадњу код отварања нових научно-технолошких паркова и иновационих центара за развој Старт ап предузећа.

Вишковић је пренио Поповићу да Република Српска улази у градњу научно-технолошког парка у Бањалуци, на локацији у кругу кампуса бањалучког Универзитета, наводи се у саопштењу.

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић, разговарао је данас у Бањој Луци са Ненадом Поповићем, министром за иновације и технолошки развој Републике Србије.

Истовремено, предсједник Владе Српске најавио је да ће, поучени одличним резултатима Иновационог центра у Бањалуци, нови иновациони центар бити основан и у Зворнику, како би потакли отварање Старт ап предузећа и у овом дијелу Републике Српске, саопштено је из Бироа за односе с јавношћу Владе Српске.

Поповић је пренио да је Република Србија спремна да Републици Српској стави на располагање све своје постојеће ресурсе у области информационих технологија, како би и Српска додатно унаприједила ову изузетно важну грану индустрије.

Говорећи о процесу имунизације, Вишковић је захвалио Поповићу на помоћи коју је Србија пружила током пандемије вируса корона, истичући да је за Републику Српску од изузетне важности предстојећа производња вакцине Спутњик у Институту за вирусологију, серуме и вакцине „Торлак“, наводи се у саопштењу.

Извор: РТРС

Подијели...
Прикажи још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!