Требиње

У Требињу уручени кључеви станова за 40 младих брачних парова

Подијели...


Предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић данас је у Требињу уручила кључеве станова младим брачним паровима у згради која је направљена за 40 породица.

Цвијановићева је изразила жељу да се овакви пројекти реализују широм Српске, уз оно што је рађено на нивоу републике у оквиру Инвестиционо-развојне банке и владиног програма субвенционисања каматне стопе за младе брачне парове приликом обезбјеђивања првог стана.

Она је истакла да ће ова зграда служити на понос и Требињу и цијелој Републици Српској и да је ово за сваку похвалу.

У Требињу, како је навела, препознаје цијели круг давања, обезбјеђивања погодности, стварања одређених претпоставки за дјецу, студенте који заврше факултете, који се уписују на факултете и који желе да одраде приправнички стаж.

Она је додала да је круна свега овакав пројекат којим је омогућено да се много јефтиније дође до стамбене јединице, што је важно за буџет младих брачних парова.

“Чињеница да их има оволико и да има оволико дјеце која ће овдје живјети показује да је ово био пун погодак. Овдје сам да дам подршку локалним властима да наставе да раде заједно са својим мјештанима, али и републичким институцијама на стварању бољег амбијента”, рекла је Цвијановићева новинарима.

Према њеним ријечима, у оквиру тога један од приоритета је да задрже младе брачне парове и да се дјеца рађају у свакој општини и граду Републици Српској.

Цвијановићева је честитала локалној управи за осмишљавање овог програма, додајући да јој је драго чути да је ово подстицајно за многе друге општине, које желе да задрже младе брачне парове.

“Ово ће им бити један од примјера како треба радити, а републичке институције су на услузи свакој локалној заједници која жели да ради за добробит својих грађана”, рекла је Цвијановићева.

Градоначелник Требиња Мирко Ћурић је рекао да је земљиште на којем је изграђен објекат било у власништву града и да је цијена метра квадратног лимитирана на 1.250 КМ, а да располаже информацијама како у овом дијелу града већ прелази 2.100 КМ по метру квадратном.

Будући станари морали су испуне одређене услове, да немају више од 38 година, да им примања не премашују 1.700 КМ, а бодован је и број дјеце у домаћинству.

“Град Требиње је провео и процедуру избора банке која ће пратити кредитирање, тако да није било проблема у реализацији овог пројекта”, рекао је Ћурић и додао да су многе локалне заједнице послије Требиња кренуле у реализацију оваквог пројекта.

Радивоје Милић, коме су данас уручени кључеви стана, рекао је новинарима да има троје дјеце и да је стамбена јединициа коју је добио површине 65 квадрата.

Он је додао да им је овај пројекат много олакшао да ријеше стамбено питање.

Извор:СРНА


Подијели...

Повезане вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!