Требиње

Петровић: Српски народ неће ни опростити ни заборавити увреде и лажи

Подијели...


Требиње и његови становници остали су изненађени данашњим изјавама потпредсједника Републике Српске Рамиза Салкића које је дао у Меџлису исламске заједнице у Требињу, реагујући жучно по друштвеним мрежама, а генерални секретар СНСД-а Лука Петровић је, огласивши се саопшењем за јавност, наводи да је Требиње, иако отворен град који домаћински дочека сваког свог госта, исто тако град који од свих посјетилаца очекује поштовање народа који у њему живи.

Он каже да колико год толерантни и предусретљиви били, становници Требиња и цијеле Републике Српске не могу прећи преко изјава мржње, језика подјела и оптужби које је данас из најјужнијег града Српске послао господин Рамиз Салкић, заборављајући да је Република Српска међународно, правно признати ентитет унутар БиХ, а он из срца Херцеговине која је водила више слободарских, одбрамбених ратова, позива на укидање Српске, називајући је удруженим злочиначким подухватом, стигматизујући српски народ и називајући га злочинцима.

“Господине Салкићу, српски народ је слободан и поносан на своју слободу и своју Републику Српску! Ваше поруке су само показатељ да не знате ниједан други језик осим језика увреда, а да умјесто чињеница користите спинове острашћених бошњачких политичких лидера који, сакривајући проблеме у своме дворишту, прашину бацају у туђе. Нећемо Вам дозволити, господине Салкићу, да каљате име Републике Српске, вријеђајући њене грађане”, одлучан је Петровић.

Он даље наводи да да се Салкић позива на људска права, иако их баш он упорно крши и жели “у тор” затворити све неистомишљенике и једном народу наметнути некакво ново државно уређење.

“Ми Вам из Требиња и из Републике Српске данас поручујемо културно да неће моћи. Република Српска је направљена по мјери њених грађана. Република Српска је наша домовина и другу немамо нити желимо. Такође Вам поручујемо да немамо ништа против Босне и Херцеговине и да поштујемо уређење БиХ као државе од два ентитета и три народа. Ипак, подсјећамо Вас да Ви и Ваша странка кочите напредак сопствене државе, заробљени у прошлости и водећи политику која почива на ратној и хушкачкој демагогији. Са таквим приступом не идете ни корак напријед, већ по два и три уназад”, наводи даље Петровић уз поруку да Република Српска неће дозволити да се кочи њен развој, а да српски народ увреде и лажи неће ни опростити, нити заборавити.

Извор:НЕЗАВИСНЕ


Подијели...

Повезане вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!