Друштво

Водећи стручњак у свијету из области торокалне хирургије посјетио УКЦ Српске


Радна посјета еминентног хирурга из области торакалне хирургије Дијега Гонзалеза Риваса Универзитетском клиничком центру (УКЦ) Републике Српске још је један доказ да ова здравствена установа ради интензивно на едукацији кадра, те уводи нове дијагностичке и терапијске процедуре сарађујући са врхунским стручњацима из цијелог свијета, оцијенио је генерални директор УКЦ-а Владо Ђајић.

„Све ово има за циљ да унаприједимо рад и квалитет услуга које пружамо нашим пацијентима“, истакао је Ђајић.

Он је додао да је УКЦ Републике Српске набавио најсавременију ендоскопску опрему која омогућава да пацијенти након захтјевних оперативних захвата умјесто дуготрајног хоспиталног лијечења иду на кућно лијечење за неколико дана, наводи се у саопштењу УКЦ-а.

Дијего Гонзалез Ривас је одржао предавање у УКЦ-у и извешће три хируршка захвата са домаћим љекарима на челу са начелником Клинике за торакалну хирургију Марком Кантаром.

Медицинско особље ће имати прилику да путем видео-линка прати операције и да им буду објашњени детаљи хируршких захвата.

Дијего Гонзалес Ривас је промотер минимално инвазивне грудне хирургије и европски сертификован хирург од 2010. године.

Извор:НЕЗАВИСНЕ

Подијели...
Прикажи још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!