Здравље

Торлак шаље БиХ серум


Института „Торлак“ из Београда послаће Босни и Херцеоговини серум против змијског отрова.

У Министарству цивилних послова БиХ речено је да је јуче ујутру одржан је онлине састанак, на којем су били присутни представници Института „Торлак“, Министарства цивилних послова БиХ, Завода за јавно здравство ФБиХ, Института за јавно здравство РС и Агенције за лијекове и медицинска средства БиХ.

Бранислав Зељковић, директор Института за јавно здравство Републике Српске, рекао је за „Независне новине“ да је на састанку са представницима Института „Торлак“ договорено да серум против змијског отрова буде послат у БиХ.

„Састанак са представницима Института ‘Торлак’ је одржан. Овај Институт, нажалост, није планирао производњу серума за Републику Српску и читаву БиХ ове године, али ће нам изаћи у сусрет и послати одређене количине серума“, рекао је Зељковић.

Додао је да ће и Институт за јавно здравство РС кренути у директну набавку додатних количина серума.

„Циљ нам је да у што скоријем периоду обезбиједимо минималне количине серума за функционисање, а у наредном периоду и планирану количину антивипериног серума за ову годину“, казао је Зељковић.

Извор:МОНДО

Подијели...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!