Регион

Од сутра укидање роминга у земљама западног Балкана


Примјена споразума о укидању роминга у региону западног Балкана почиње сутра, 1. јула.

Укомпанији м:тел кажу да то конкретно значи да ће њихови, али и корисници других оператера у БиХ, уживати у погодностима које уживају када телефонирају према мрежама у БиХ и када се налазе у земљама региона западног Балкана.

– Споразум се односи на Србију, Црну Гору, Македонију, БиХ и Албанију. За кориснике м:тел-а то конкретно значи да у сваком пакету имају бонусе на разговоре према другим мрежама. То ће важити и за разговоре према земљама западног Балкана. Тачније, када се нађу у поменутим земљама и позивају било коју земљу региона и БиХ,  наравно, бонису им вриједе, односно, неће им се ништа додатно тарифирати – истиче портпарол м:тел-а Милица Кондић.

Кад је ријеч о кориштењу интернета, сваком пакету ће, како каже, бити додијељена такозвана примјењива количина мобилног интернета, која ће бити довољна када се корисници нађу у земљама западног Балкана.

– Сви детаљи за сваку појединачну тарифу већ сутра ће бити на званичној страници компаније м:тел, гдје већ сада можете пронаћи одговоре на нека питања која кориснике највише интересују. Такође, када се нађете у било којој земљи региона, долазни позиви се неће тарифирати – објашњава Кондићеве.

Према њеним ријечима, корисници не морају ништа подешавати телефону, него ће им услуга кориштења роминга аутоматски бити доступна.

– То ће се десити када корисници пређу на неку другу мрежу. За припејд кориснике се примјењује исти принцип. Пакет који имају за разговоре према мрежама у БиХ важиће и када телефонирају у некој од наведених земаља, односно, цјеновник остаје исти – наглашава Кондићева.

Извор:ЕУРОБЛИЦ

Подијели...
Прикажи још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!