Регион

Феђа Исовић: Понижен сам и дискриминисан на граници са Хрватском

Подијели...


Феђа Исовић, познати бх. сценариста, за портал radiosarajevo.ba прокоментарисао је неугодну ситуацију која му се десила.

Како је казао, враћен је с хрватске границе у Неуму иако је вакцинисан два пута у априлу, те је с потврдом о вакцинацији кренуо на пословни пут који је требао бити одржан у Ровињу.

“На граничном прелазу Иваница сам прошао без проблема и ушао у Хрватску. Затим, када сам стигао до Неума у правцу Сплита, гранична полиција ми је затражила потврду о уплаћеном смјештају”.

“Рекао сам им како идем на пословни састанак те да немам уплаћен смјештај, с обзиром на то да ћу одсјести код пријатеља Давора Пушића у Ровињу. Након тога су рекли да, уколико немам смјештај, требам имати папир с позивом на тај састанак али који траје само 12h.

Мислим да је то јако мало времена и да је то немогуће извести, с обзиром на то да сам пут траје девет сати”, поручио је Феђа.

Како је казао, након тога је одлучио да оде на гранични прелаз у правцу Неума за Дубровник гдје је поново прошао без проблема.

“Након тога одлучио сам се да одем на границу у правцу Неум – Дубровник, што сам и успио без проблема. Дакле, два пута сам ушао у Хрватску, али гранични полицајац није хтио да ме пусти из правца Неума ка Сплиту.

Хрватски граничник је рекао како са овим потезом штити интересе Хрватске. Јако ме занима на који начин они штите интересе грађана Хрватске уколико мене не пусте”, изјавио је Феђа.

Он је због ове ситуације био приморан да помјери састанак с продуцентима из Европе за Словенију.

“Ово је у сваком смислу дискриминација. Има ли ова наша држава снаге, воље, да противмјерама заштити ово мало поноса што је остало нашим грађанима?”, поручио је Феђа.


Подијели...

Повезане вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!