Требиње

Требиње испратило кући малишане са Косова и Метохије

Подијели...


Малишани са Косова и Метохије, њих 46, који су у оквиру пројекта “Спојимо дјецу са Косова и Метохије и Републике Српске”, боравили седам дана у гостима код својих вршњака у Требињу, испраћени су кућама са сузама у очима.

И гости и домаћини су уочи поласка, уз сузе, имали само ријечи хвале једни за друге, уз обећања да ће им заједничко дружење у протеклих седам дана остати у трајном сјећању.

“Сва дјеца су, како смо сазнали, била задовољна. Што се тиче грађана Требиња, морам посебно истаћи да смо имали здушну подршку јер су се јављали и донатори који су хтјели да дарују дјецу”, казала је на испраћају дјеце начелница Одјељења за друштвене дјелатности Града Требиња Слађана Скочајић.

Она је додала да је требињска градска управа спремна учествовати у овом пројекту докле год он буде трајао, јер је то минимум који можемо урадити за своју браћу из јужне српске покрајине.

“Било нам је предивно, а ја лично сам се у породици у којој сам био смештен осећао као да сам са својим укућанима. Такође нас је и цео град изузетно лепо угостио, видели смо доста знаменитости, цркава и манастира”, рекао је пред полазак дјечак Михајло Зечевић из Ораховца.

Својих малених гостију ће се дуго сјећати и требињске породице код којих су боравили, а међу њима је Божана Ђузеловић.

“Ово је за нас ново, али јако позитивно искуство. Први пут смо угостили дијете са Косова. Било нам је изузетно драго, првенствено зато што знамо у каквим условима дјеца тамо живе и да су им ограничена кретања”, казала је Ђузеловић.

Малишанима са Косова и Метохије је Требиње и ове године приредило низ садржаја, од посјета културним установама, пријему у Градској управи, преко посјете цркава и манастира, па све до мноштва забавних садржаја.

Извор:НЕЗАВИСНЕ


Подијели...

Повезане вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!