Невесиње

Потписани Уговори са незапосленим лицима. За 174 корисника обезбијеђено 1,7 милиона КМ


Директор Завода за запошљавање Републике Српске Мирослав Вујичић потписао је данас у Невесињу уговоре са 143 демобилисана борца и четири послодавца којима су одобрена средства према програму „Заједно до посла“. За 174 кориснике у општини Невесиње кроз три програма самозапошљавања обезбијеђено је 1,7 милиона КМ што је највише у Републици Српској.

Завод за запошљавање заједно са Владом Републике Српске за демобилисане борце је обезбиједио по 10.000 КМ, а предвиђено је да 70 одсто средстава буде исплаћено у овој, док ће остатак бити исплаћен нередне године.

Директор Завода Мирослав Вујичић рекао је да су незапослени демобилисани борци у Невесињу показали велико интересовање за програм „Заједно до посла“ и да су добили највише средстава за своје пословне идеје.

Начелник општине Миленко Авдаловић каже да је ово пун погодак Завода за запошљавање и Владе РС и велики подстрек за незапослене у једној малој општини као што је Невесиње. Очекује да корисници средства искористе да развију личне бизнисе, побољшају услове у пољопривреди, повежу радни стаж или да на друге начине остваре своје идеје и потребе.

Корисници средстава су задовољни.

Радмило Грубачић каже да је Влада РС овим програмом дала велико поштовање и разум према демобилисаним борцима. Радује га што су одобрени сви захтјеви који су испуњавали услове конкурса.

Светозар Иванишевић пословне идеје остварује у пољопривреди и грађевинарству. Сматра да је ово значајна помоћ за почетак посла и побољшање услова живота. Очекује да корисници средстава временом постану самостални за вођење покренутог бизниса.

Уговори су данас потписани и са послодавцима којима су одобрена средства по Програму подршке запошљавању у привреди путем исплате подстицаја у висини уплаћених пореза и доприноса за ново запошљавање радника и Програму запошљавања и самозапошљавања циљних категорија у привреди.

Извор:РАДИО НЕВЕСИЊЕ

Подијели...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!