Друштво

Почело издавање електронских здравствених књижица


Подјела здравствених електронских књижица за већину осигураника Фонда здравственог осигурања је почела данас, казала је за Радио Требиње, Валерија Лакић, директор требињске пословнице.

„Своју електронску књижицу можете преузети у нашој пословници на начин да дођете и потпишете два документа. Један задржавате за себе и један остаје код нас. Прва књижица је бесплатна, а у случају промјене статуса или неког оштећења, осигураник је дужан да нову плати“, објашњава Лакић и истиче да је већина здравствених електронских књижица већ у пословницама, али има и један дио оних које још нису израђене.

„Уколико се деси да није ваша књижица спремна, добићете могућност да попуните захтјев у пословници и у најбржем року ће вам књижица бити достављена“, прича директорица требињске пословнице.

Оно што је главно олакшање свим корисницима је да су ове књижице овјерене и корисник није дужан као са старим да долази на шалтер и да је поново овјерава.


Подијели...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!