Србија

Вучић наредио провјеру борбене готовости. На ногама 15 000 војника


Како је саопштило Министарство одбране Србије, рано јутрос почела је здружена вјежба “Муњевити удар 2021”.

“На основу директиве врховног команданта Војске Србије и председника Републике Александра Вучића, рано јутрос је отпочела провера борбене готовости команди, јединица и установа Војске Србије”, наведено је у почетку саопштења прослијеђеног медијима.

Провјера се, како се даље наводи, реализује како би се утврдио достигнути ниво оперативних способности Генералштаба, команди и јединица за извршење додијељених задатака, а отпочела је узбуњивањем више од 15.000 припадника Војске Србије.

Јутрошње активности представљају увод у Здружену тактичку вјежбу са бојевим гађањем “Муњевити удар 2021”, коју на осам локација широм Републике Србије у садејству изводе јединице Копнене војске, Ратног ваздухопловства и ПВО, 72. бригаде за специјалне операције и 63. падобранске бригаде.

“Током вежбовних активности биће реализовано више тактичких вежби и тактичких вежби са бојевим гађањем, а најкомплекснија ће бити здружена вежба са бојевим гађањем ојачане тактичке групе у извођењу нападне операције, која ће се одржати 27. јуна на привременом полигону ‘Пештер’. Тада ће се државном руководству приказати одлучност, увежбаност, ватрене могућности и висок ниво садејства и сарадње јединица Војске Србије за одговор на изазове, ризике и претње по безбедност Републике Србије”, наводе из Министарства одбране.

Још се додаје и да ће на крају вјежбе, 28. јуна, бити организован отворени дан у Крагујевцу, када ће грађани бити у прилици да погледају приказ најновијих средстава ратне технике Војске Србије и средстава из развоја.

Извор:НЕЗАВИСНЕ

Подијели...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!