Требиње

Лука Петровић: Леотар иде у правцу да прихвати играње Премијер лиге БиХ

Подијели...


Након  појављивања вијести да ФК Крупа жели да иступи из Премијер лиге БиХ, или да своје мјесто препусти неком другом клубу из Републике Српске, појавила се могућност да би ФК Леотар из Требиња могао да прихвати ту понуду и као другопласирани из шампионата Републике Српске загра поново Премијер лигу.

Послије више дана преговоро око детаља и услова под којим би Леотар могао да игра најјачу лигу БиХ огласио се и бивши градоначелник Требиња и актуелни генерални директор ЕРС Лука Петровић.

“Данас имамо састанак и идемо у правцу да прихватимо могућност играња у Премијер лиги. Знамо шта нас све чека. Има много посла, а мало времена. Већ од данас ћемо практично радити и на инфраструктури и свему осталом. Немамо рефлекторе, немамо помоћни терен са вјештачком травом, али ћемо све завршити за годину дана, тако да ћемо испунити све обавезе које стоје пред нама. Поред наравно рада на инфраструктури, побољшаћемо и клупску инфраструктуру”, рекао је Лука Петровић у ексклузивној изјави за сајт Спорт ДЦ.

Да би смо разјаснили недоумице код  многих, а који се питају како ће то Леотар играти Премијер лигу, а нема рефлекторе, па у томе траже неке неправилности, распитали смо се у Фудбалском савезу Босне и Херцеговине. Тачније потражили потврду и добили је.

“Тим који улази у Премијер лигу не мора имати у тој сезони рефлекторе. Мора их направити за годину дана, иначе неће моћи играти, односно неће добити лиценцу за идућу сезону. На основу овог правила моћи ће у Премијер лиги наступати и Посушје и Рудар Приједор, пa самим тим и Леотар”, рекли су из Фудбалског савеза БиХ.

Након што се Леотар изјаснио да жели да игра Премијер лигу, умјесто тима Крупе, појавиле су се и приче ко ће на клупу тима из града на Требишњици. Појавило се прво име Бранислава Крунића, а сада се већ спомиње и Амар Осим, доскорашњи кормилар Жељезничара и најтрофејнији бх тренер. Позвали смо Aмара и ево шта нам је рекао:

-Управо се налазим у Требињу. Имам стан у овом прелијепом граду и сваки слободан тренутак, а сада их имам, користим да боравим на југу Херцеговине. Одлично се одмарам, заиста уживам у овом граду. Стан ми је близу стадиона Леотара и то је за сада једина додирна тачка између мене и клуба. Дакле, нисам разговарао са људима из Леотара, нису ме звали и не могу причати о нечему што се није десило, рекао нам је Осим, а стекли смо утисак да не би имао ништа против евентуалног разговора са представницима Леотар, поготово због чињенице да се одлично осјећа у овом граду и све мање времена проводи у Сарајеву.

Извор: СПОРТ ДЦ


Подијели...

Повезане вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!