Ултиматум бх властима из Стразбура. Рок први септембар 2021. године Ултиматум бх властима из Стразбура. Рок први септембар 2021. године
Подијели...Европски суд за људска права у Стразбуру дао је рок БиХ да се имплементира одлука “Сејдић и Финци”. Из те европске институције позвали су... Ултиматум бх властима из Стразбура. Рок први септембар 2021. године
Подијели...


Европски суд за људска права у Стразбуру дао је рок БиХ да се имплементира одлука “Сејдић и Финци”.

Из те европске институције позвали су власти БиХ да обезбиједе да се до 1. септембра 2021. припреми нацрт приједлога измјена Устава и Изборног закона, тако да се општи избори 2022. године одрже под условима који су у складу с Конвенцијом.

Такође, бх. власти су позване да убрзају процес изборне реформе како би се Устав и законски прописи у потпуности ускладили с пресудама Европског суда, наглашавајући у овом контексту да ће измјене Изборног закона без пратећих промјена Устава посљедње оставити дискриминаторне одредбе побијане пресудама Суда.

“Одлучили смо наставити испитивање ових случајева на састанку у септембру не би ли се до тада могао постићи опипљив напредак и потврдила њихова спремност да предузму нове радње како би обезбиједили да тужена држава у потпуности и ефикасно поштује своје обавезе које произлазе из пресуда Суда”, наводе из Суда у Старзбуру.

Извор:НЕЗАВИСНЕ


Подијели...

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *