Регија

У Источном Сарајеву отворена “Херцеговачка кућа”

Подијели...


На Тргу Србија у Источном Новом Сарајеву јуче је, у оквиру пригодних свечаности поводом Дана и крсне славе ове општине – Спасовдана, отворена “Херцеговачка кућа” – партнерски пројекат Романије и Херцеговине.

“Херцеговачку кућу”, која се налази у пословном дијелу нове спортске дворане, свечано су отворили начелник општине Источно Ново Сарајево Јован Катић, градоначелници Источног Сарајева Љубиша Ћосић и Требиња Мирко Ћурић, те директор требињског Аграрног фонда Веселин Дутина.

“Отварањем `Херцеговачке куће` отварамо епоху наставка сарадње Источног Сарајева и Требиња, а данас смо договорили нове видове сарадње у областима привреде, пољопривреде, туризма и других дјелатности које доприносе бољем стандарду и квалитетнијем животу наших грађана”, рекао је Катић у обраћању присутнима.

Према његовим ријечима, производи које нуди “Херцеговачка кућа” су брендирани и као такви сигурно ће се наћи у туристичкој и гастрономској понуди Источног Новог Сарајева, Града Источно Сарајево и општина у његовом саставу.

Он је најавио и могућност реализације сличног пројекта чији ће циљ бити оснаживање пољопривредне производње на подручју Источног Сарајева и Сарајевско-романијске регије.

Ћосић је поздравио представнике градова Требиње, Добој и Будва, те остале званице, истичући да отварање “Херцеговачке куће” представља директан подстицај јачању реалног сектора у локалној заједници.

Он је поздравио напоре управе Источног Новог Сарајева и чињеницу да ће у овој продавници радити три новозапослена радника, а да ће у оквиру пословних садржаја нове спортске сале бити запослено још седам радника.

“Трг Републике Србије и спортска дворана катализатори су новог запошљавања”, истакао је Ћосић.

Честитајући на отварању “Херцеговачке куће”, он је пожелио да ускоро у Источном Сарајеву буде отворена и “Романијска кућа”.

Ћурић је оцијенио да отварање “Херцеговачке куће” у срцу Романије са производима насталим у срцу Херцеговине представља заједнички и партнерски пројекат Требиња, као центра Херцеговине и Источног Новог Сарајева, као центра Романије.

“Отварањем `Херцеговачке куће` грађани овог подручја имају прилику да купе најбоље херцеговачке производе – мед, џем, природне сокове, ракију, вино, природне козметичке препарате. Данас у нашој продавници у Требињу имамо 120 коопераната и више од 1.000 производа”, рекао је Ћурић.

Он је, преносећи поздраве домаћина из Херцеговине, позвао грађане Источног Сарајева да посјете Требиње и увјере се у висок квалитет туристичко-угоститељско-гастрономске понуде и гостопримство овог града на Требишњици.

Директор Аграрног фонда Требиње Веселин Дутина представио је природне и органске производе који се налазе у понуди “Херцеговачке куће”, за коју је рекао да је својеврсни бутик домаћих производа.

“Наши производи су брендирани и здравствено испитани у Заводу за јавно здравство Републике Српске. Наша раскошна понуда садржи више од 1.000 првокласних артикала, што је довело до веће потражње од понуде на тржишту”, нагласио је Дутина.

У овој продавници “Херцег хауса”, која је осим Требиња већ отворена у Бањалуци, а ускоро ће бити отворена и у Београду, нуде се аутохтони херцеговачки производи – сиреви, пршут, мед, вино, чајеви, козметички препарати израђени на биљној бази /мелеми, креме, етерична уља/, те поврће и воће са овог поднебља.

Извор: СРНА


Подијели...

Повезане вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!