Студенти генерације награђени – посао у републичким институцијама Студенти генерације награђени – посао у републичким институцијама
Подијели...Најбоља одбрана Српске је знање, а они који су најбољи су и награђени. Студенти генерације два јавна универзитета у добијају посао у републичким институцијама.... Студенти генерације награђени – посао у републичким институцијама
Подијели...


Најбоља одбрана Српске је знање, а они који су најбољи су и награђени. Студенти генерације два јавна универзитета у добијају посао у републичким институцијама.
Тим се наставља пракса уведена доласаком на премијерско мјесто Радована Вишковића.Најбоља међу најбољима је Ангелина Вукосав. Студенткиња је генерације Академије ликовних умјетности Требиње Универзитета у Источном Сарајеву. Каже да је вриједило учити и имати десетке у индексу. Чека је сигуран посао.

– Наш труд коначно је уродио плодом и да своје знање које смо стекли можемо да оставимо овдје у својој држави. Ово је јако лијеп гест, и вољела бих да се настави са овом праксом, како би и будуће генерације имале исте могућности – рекла је Ангелина Вукосав са Академије ликовних умјетности Требиње, Универзитета Источно Сарајево.

А да се један од најтежих факултета може завршити у року и са најбољим просјеком доказује Ђорђе Ђукановић .Основне студије завршио је на Медицинском факултету у Бањалуци, одсјек фармација .Запослен је у оквиру Центра за биомедицинска истраживања.

– Након годину дана добио сам стално запослење. А оно што ми је јако драго је што сам од Факултета добио подршку у даљем образовању, што ми финансира докторске студије на Медицинском факултету у Бањалуци – изјавио је Ђукановић.

Да је будућност на младима ,не треба да буде само флоскула, поручио је премијер Радован Вишковић.Влада жели да их задржи у Српској и да покаже да вриједи бити најбољи.

– Често се спочитава да не можете добити посао без чланске карте. Ове младе људе нико данас није питао о политичкој националној ни било којој другој припадности, они су овдје само због индекса и оцјена у њему – нагласио је Вишковић.

Република Српска и институције биће увијек уз младе јер су они њена будућност!

Извор:РТРС


Подијели...

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *