Наука

Награђени најбољи билећки ученици


Начелник општине Билећа Веселин Вујовић организовао је пријем за најбоље ученике из Билеће.

Даница Радмиловић и Милош Милићевић, ученици генерације у двије Основне школе добили су лаптопе, док је најбоља ученица у Средњошколском центру, Јулија Куреш добила новчану награду.

„Ова награда нам много значи. Значи нам да неко цијени наш труд и рад и то је сигурно и добра порука другим генерацијама које долазе. Данас се знање све мање цијени, али ја знам да ће се све ово једном исплатити“, каже Јулија Куреш, ученица генерације у Средњошколском центру „Голуб Куреш“.

Јулија је поручила свим свршеним основцима да средња школа захтијева редовно учење, али да поред тога не смију запостављати друштвени живот, јер су пријатељи оно најљепше што се понесе из школских клупа.

„Најбољим основцима препоручујем да упишу Гимназију, јер она даје једно опште знање и послије имају могућност да изаберу факултет који желе, посебно ако већ нису сигурни којим путем желе да крену“, каже Јулија.

Начелник општине Веселин Вујовић ученицима је пожелио успјешан наставак школовања, али и свако добро и њима и њиховим родитељима.

„Наша омладина је јако бистра и вриједна и гдје год да оду постижу одличне резултате. На нашу велику жалост ова средина посљедњих година не може да им обезбиједи радна мијеста и они се не враћају у свој град. Велики је проблем што наша школована омладина која треба да носи развој овог краја остаје у градовима у којима и заврши факултет“, каже начелник општине Веселин Вујовић.

Извор:РАДИО БИЛЕЋА

Подијели...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!