Политика

Петровић: Грешка судова је што пресуде за клевету не кажњавају са 15 хиљада или 20 хиљада марака


Генерални секретар СНСД-а Лука Петровић очекује да ће ревизија чланства у овој странци бити урађена квалитетно и да ће довести до укључивања нових чланова што ће дати додатну снагу СНСД-у.
Петровић је истакао да је ревизија била неопходна и појаснио да је у питању редовна процедура која се спроводи након локалних избора у цијелој БиХ.

„СНСД има 63 одбора у Републици Српској и 18 у Федерацији БиХ. То је свеобухватан процес чији је циљ да утврдимо стање, прије свега у структури, да освјежимо мјесне одборе, да дамо шансу и новим људима“, рекао је Петровић за „Херцег телевизију“.

Он је објаснио да је право вријеме да се ревизија врши сада, а не у изборној години.

„Свеобухватна ревизија може донијети истинску слику. Обилазим одборе СНСД-а широм Републике Српске и мислим да се тај посао обавља коректно. То врше најбољи активисти унутар странке, и то по унифицираној форми“, каже Петровић.

Он вјерује да ће 90 одсто посла бити завршено до краја јуна, а онда слиједи дорађивање у већим одборима и онима које су промијенили.

Коментаришући недавно привођење Небојше Вукановића и његово вријеђање требињских судија, Петровић је рекао да је тај ријалити био „забаван пар дана“ и да је свако нормалан то осудио.

„Такав тон Требиње није запамтило. То су све ружне слике. Сви се ми имамо право љутити, али морамо имати ваљда неки људски однос према било коме. И у Бањалуци видите да је важнији ријалити шоу него буџет и рјешавање проблема грађана. Ти политичари користе промоцију и за своју личну зараду, то су инфлуенсери“, рекао је Петровић.

Он је оцијенио да је ријалити политика потпуно промијенила начин информисања и наметнула ритам да у појединим медијима неважне вијести постају важне.

„Мислим да су судови погријешили што су доносили пресуде 1.000 или 2.000 КМ. Пресуде треба да буду 15.000 или 20.000 КМ и онда ће водити рачуна како прозива некога или клевеће. Није Вукановић једини, има још оних који спинују“, рекао је Петровић.

Он је истакао да ће сваки озбиљан човјек врло лако направити разлику између вршења власти и ријалитија.

„Вршење власти може бити добро или лоше. Наша обавеза је да вршимо власт на најбољи начин. То је нешто што ће народ и оцјењивати. Од ријалити програма нико нема користи. Наше је да радимо, а тог некога да забавља и да баца блато и по Требињу и по Републици Српској“, поручио је Петровић.

Извор:АТВ

Подијели...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!