Требиње

Цвијановић: Приоритет отварање пољопривредног факултета у Требињу


Предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је јуче у Требињу да је један од приоритета успостављање пољопривредног факултета у овом граду.

Цвијановићева је, након састанка са руководством града Требиња, рекла новинарима да је у претходних неколико година удвостручен број пољопривредних газдинстава на подручју града, што значи да је пољопривреда перспектива овог краја, као и туризам.

„Треба да омогућимо да нам се дјеца школују овдје и да ће сигурно бити стимулативније, више њих ће уписати тај факултет“, рекла је Цвијановићева.

Она је додала да Требиње има огромну развојну шансу, те да се о овом граду увијек прича као о бисеру који је отворен за туристе, али и за боље финансијско стање свих у том сектору.

Цвијановићева је навела да овдје препознаје много других потенцијала и развојних шанси, те да локална и републичка власт треба да те шансе претворе у реалност.

Предсједник Српске је, након што је присуствовала припремној настави за матуранте које је организовала Градска управа Требиње, рекла да је одушевљена овим пројектом, те да би то могао да буде стимулативан примјер и за друге локалне заједнице.

„Размишљамо о томе да се можда и на још један начин који ће бити више системски уреди да бисмо добили одговарајућу припремну наставу за наше ученике који желе да постану студенти, а са друге стране да бисмо растеретили тај родитељски, породични буџет“, рекла је Цвијановићева.

Извор:СРНА

Подијели...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!