Политика

Мангупи из СНСД-а ће нестати у политичком смислу


Предсједник СНСД Милорад Додик изјавио је да ова странка реорганизује своју структуру и да ће бити побједник општих избора идуће године.

Додик је рекао да има мангупа и у редовима СНСД-а од којих ће неки нестати у политичком смислу, те да ће бити уведена сасвим нова гарнитура људи у ову странку.

Он је истакао да је руководство Републике Српске и СНСД донијело стабилност Републици Српској и одбрану њених виталних националних и државних интереса.

– Увјерен сам да ће то људи препознати, али разумијем неку врсту и незадовољаства. Економија Републике Српске расте и имаћемо прилику да покажемо наше умијеће и на другим питањима – рекао је Додик за РТРС.

Он је подсјетио да је на протеклим локалним изборима СНСД од 63 општине у Српској кандидовао 40 кандидата за начелнике који су млађи од 35 година, као што су општине Челинац, Мркоњић Град, Приједор, Лакташи, Прњавор.

Додик, који је српски члан и предсједавајући Предсједништва БиХ, рекао је да осјећа да Републику Српску и српски народ чекају тешке одлуке у наредних неколико година.

Он је нагласио да Република Српска има везе са Косовом у смислу неправде.

– Европа која се представља демократском покушава рећи да Шиптари на Косову имају право, а да ми овдје немамо право. Република Српска не може да буде компензирана за Косово и неће бити компензирана. То ће бити наша одлука овдје уз потпуно разумијевање јер се никада предсједник Србије Александар Вучић није понашао са позиције наредбодавца – истакао је Додик.

Додик је рекао да је БиХ немогућа држава.

– По Дејтону нема унутрашњи суверенитет, већ има међународни субјективитет – рекао је Додик, истичући да изворни Дејтон није предвидио ниједно министарство које покрива БиХ.

Извор:СРНА

Подијели...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!