Невесиње

Отвара се текстилни производни погон. Најављено запошљавање 120 радника

Подијели...


Општина Невесиње и Привредно друштво „Мраз“ из Пала које је недавно купило невесињску фабрику текстила потписаће меморандум о пословној сарадњи, потврђено је на данашњем састанку општинске управе, новог послодавца и директора Завода за запошљавање Републике Српске Мирослава Вујичића.

Начелник општине Миленко Авдаловић каже да се ради озбиљном привредном субјекту из области текстила са којим ће локална управа успоставити парнерски однос како би се сачувала радна мјеста и одржао континуитет текстилне производње у Невесињу.

Директор привредног друштва „Мраз“ Младен Ковачевић најавио је отварање новог производног погона који би запошљавао од 120 до 150 радника. Рекао је да ће бити спроведен процес преквалификације и доквалификације кадрова како би се обезбиједила квалитетна радна снага.

Ковачевић је потврдио да је већ разговарао са радницима предузећа „Клаудија“, наглашавајући да ће они имати приоритет за ангажовање у новом производном процесу.

Већ наредне седмице на обуку у Фочу требало би да крене осам радника.

Компанија „Мраз“ у сједишту друштва на Палама и пословним јединицама у Фочи, Рогатици и Травнику запошљава значајан број радника.Извозно је оријентисано предузеће и сарађује са реномираним партнерима из Њемачке.

Извор:РАДИО НЕВЕСИЊЕ


Подијели...

Повезане вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!