Привреда

Више од 50 њемачких компанија траже партнере из БиХ


Више од 50 њемачких компанија из металопрерађивачке индустрије, аутоиндустрије, електротехнике, електронике, индустрије пластичних дијелова и других грана у потрази је за новим добављачима из БиХ и Западног Балкана.

Представништво њемачке привреде у БиХ, њемачке Спољнотрговинске коморе у земљама Западног Балкана (АХК) и њемачко Удружење за управљање материјалима, увоз и логистику позвали су привреднике из БиХ да се укључе у регионални пројекат за спајање са њемачким компанијама.

Ради се о регионалном Б2Б пројекту Њемачка иницијатива за проналажење добављача у земљама Западног Балкана 2021 чији циљ је спојити одабране компаније из БиХ и земаља Западног Балкана са њемачким компанијама.

„Заинтересоване њемачке компаније долазе претежно из металопрерађивачког сектора, добављачког сектора за аутоиндустрију, сектора прераде и производње материјала од пластике, као и електро и електронског сектора“, саопштено је из Представништва њемачке привреде у БиХ.

Пројекат обухвата 53 заинтересоване њемачке компанија са конкретним производним захтјевима који су упућени компанијама у земљама Западног Балкана. У профилима њемачких компанија се наводе услови за произвођаче из БиХ које требају испуњавати у свом производном портфолију како би се квалификовали за потенцијалну сарадњу.

„Заинтересованост за учешће у пројекту фирме из БиХ остварују кроз попуњавање пријавног формулара. Пристигле пријаве се шаљу њемачким компанијама на увид које системом оцјењивања бирају фирме с којима желе одржати састанак у онлине формату. Учешће на Б2Б платформи фирме остварују уколико се њемачка компанија након увида у пријавни образац и производну дјелатност одлучи на разговор“, додаје се у саопштењу.

Састанак њемачких комапнија са одабраним фирмама планиран је од 28. септембра до 15. октобра ове године у онлине формату, а компаније треба да попуне пријавни формулар и пошаљу га на e-mail mirza.karahodza@ahk.ba најкасније до 11. јуна.

Догађај се реализује под покровитељством Министарства за привреду и енергију Њемачке у оквиру Програма за развој страних тржишта за мала и средња предузећа СР Њемачке.

Извор:КАПИТАЛ

Подијели...
Прикажи још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!