Требиње

У Требињу отворена туристичка сезона. Очекивања велика


Требиње много очекује од предстојеће туристичке сезоне, која ће – према свим процјенама и анализама – бити једна од најбољих до сада, поручио је вечерас градоначелник Требиња Мирко Ћурић.

На свечаности у „Граду сунца“, којом је озваничен почетак љетње туристичке сезоне у нашем граду, Ћурић је казао да је мај био изузетно успјешан за туристичку привреду – када се након дуго времена у Требињу поново тражио кревет више.

То је знак да се живот, упркос још присутној сјени пандемије, враћа у нормалу, додао је Ћурић – најавивши да Требињце и њихове госте ове године очекује богато културно љето, са традиционалним фестивалима и бројним другим садржајима и програмима.

„Требиње је препознато као туристички град у региону у који се радо долази јер ни на једном мјесту нећете наћи тако складан однос – медитеранске климе, очуване природе, богатства културно-историјских споменика, врхунске гастрономске понуде и гостопримства домаћина. Управо су то предности које наш град стављају на заслужену лидерску позицију и од нас траже да будемо – иновативни, да градимо нове садржаје и пратимо свјетске трендове“, истакао је Ћурић.

Зато, поручио је градоначелник, сви заједно треба да радимо још више – туризам захтијева улагања и одговоран приступ свих туристичких радника, а професионализација туристичке привреде и њено брендирање биће један од приоритета у наредном периоду.

„Требиње израста у озбиљно туристичко мјесто, а то од нас захтијева нове стандарде, нове обрасце понашања, нове идеје и још већи квалитет свих услуга… Дајмо сви допринос надолазећој туристичкој сезони, својим примјером покажимо однос према туризму, свом граду и сваком госту који нас посјети – будимо и овог љета добри домаћини“, поручио је градоначелник Требиња на свечаности, приређеној за раднике и предузетнике из туристичког сектора нашег града, којој су као гости присуствовали и представници туристичких организација Београда и Ваљева.

Предсједник Пословног система „Свислајон“ Родољуб Драшковић казао је да је протекла деценија препородила град, у туризму и свим другим областима живота и привређивања, а све захваљујући у првом реду нашем народу – поштеним, радним и добрим домаћинима.

„Вратио сам се у Херцеговину да заједно са својим народом градим. Иде нам од руке – сваке године отворамо  нове инвестиције. Бисер наш је Град сунца, са свим садржајима који су потребни савременом човјеку. Вјерујем већ данас да је највећи дио Европе чуо за Требиње – ту медитеранску љепотицу, и да је заиста ријеткост срести толико садржаја на једном мјесту као што то пружа ово наше херцеговачко поднебље“, казао је Драшковић.

Новитети у туристичкој понуди

Жарко Вицо из Туристичке организације града Требиња казао је новинарима да резултати у предсезони – посебно они у вријеме првомајских празника – обећавају успјешну љетњу туристичку сезону, која би по резултатима могла бити приближна оној рекордној из 2019. године.

Охрабрује и поновни долазак туриста из земаља ван нашег региона, што – нада се Вицо – у мјесецима пред нама неће бити само спорадичан случај.

Град Требиње и Туристичка организација, додаје он, опредијељени су да туризам буде из године у годину развијенији и организованији – а развоја нема без креирања нових туристичких производа.

„Један од новитета за ову годину је – циклотуризам, односно обилазак руралних подручја града бициклом у пратњи лиценцираних туристичких водича. Затим, ове године у понуди је и дегустација аутохтоних херцеговачких производа на баркама на Требишњици“, казао је Вицо.

Извор:РАДИО ТРЕБИЊЕ

Подијели...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!