Федерација БиХ

Изетбеговић вријеђа: БиХ вјероватно најуспјешнија у региону у борби против короне


Предсједник СДА Бакир Изетбеговић изјавио је да је БиХ, упркос грешкама и пропустима, вјероватно најуспјешнија земља у региону када је у питању борба против пандемије вируса корона.

„Јесте било грешака и било је пропуста, али је истина коју бројке показују и доказују другачија од онога што је перцепција. Може људима то изгледати мало и невјероватно, али БиХ је у скоро свим аспектима, уз ова два проблема набавке респиратора и спорости у набавци вакцина, вјероватно најуспјешнија у региону и нешто боља од просјека у Европској унији, када је у питању успоравање ширења заразе и економски аспект, одговор на економске проблеме“, навео је Изетбеговић.

Каже да је изгледало да ће бити катастрофално, прије неких годину дана, „међутим бројке које гледамо у задњих пар мјесеци су јако оптимистичне – пораст извоза, раст БДП-а, убирање пореза“.

Види се, истакнуо је он, свјетло на крају тунела.

„Остаје нам још много тога да урадимо. Те фундаменталне ствари су одбрањене и стабилизиране. Треба даље чувати мир у БиХ, на Балкану. Не треба потцјењивати опасности, али радити на једној модерној, доброј држави која ће заштитити босанског човјека и његово окружење“, рекао је Изетбеговић у изјави „Фени“.

Извор:НЕЗАВИСНЕ

Подијели...
Прикажи још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!