Политика

Сједница Интерресорне групе за измјену изборног закона на ивици туче

Подијели...


Почетак сједнице Интерресорне радне групе за измјену изборног законодавства БиХ обиљежен је непримјереним дијалогом између чланова Ненада Стевандића (Српски клуб – Уједињена Српка), Џенана Ђонлагића (ДФ) и Саше Магазиновића (СДП), који је био на ивици не само вербалног него и физичког инцидента, а повод је био неслагање у вези са закључцима наведеним у записнику са прошле сједнице, посебно о моделу гласања у комисији.

Ђонлагић је добацио Стевандићу да је “прошло вријеме када је он шамарао”, на шта му је Стевандић жестоко одговорио, истичући да је спреман чак и на лични обрачун.

Стевандић сматра да је жеља Ђонлагића и Магазиновића била да се ова сједница уопште и не одржи.

У дискусију се укључио и независни посланик Дамир Арнаут који је рекао да неће дозволити никакво “етничко” гласање у комисији, као и да глас делегата у Дому народа не може бити вреднији од гласа посланика Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ.

Главна тачка данашње сједнице је разматрање Пословника о раду Интерресорне радне групе за измјену изборног законодавства БиХ.

Извор:НЕЗАВИСНЕ


Подијели...

Повезане вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!