Политика

Општина Билећа добила буџет а изгубила скупштинску већину?


Одржана је пета редовна сједница Скупштине општине Билећа на којој је усвојен буџет за 2021.годину у износу од 10.689.000 марака.

Највеће интересовање међу одборницима изазвала је реализацији ХЕ Дабар. Констатовано је да су предвиђена средства од накнаде за потопљено земљиште од стране ХЕТ-а за 2021. годину у износу од 2.322.000 марака.

Сједницу СО Билећа обиљежило је и иступање ДНС-а из владајуће коалиције те напуштање засиједања па је скупштинска већина у билећком парламенту сада неизвијесна.

Предсједник билећког ДНС-а и актуелни одборник ове странке Славко Дангубић изјавио  је да се нико не може играти Демократским народним савезом и да се коалициони договори морају поштовати.

Ми смо преозбиљна и велика странка, да би се мали играли са нама, рекао је Дангубић.

ДНС је у Билећи кључни коалициони партнер, а до проблема у коалицији дошло је због именовања Изборне општинске комисије, односно намјера појединих одборника који желе да саботирају процес  именовања.

Дангубић тврди да не жели уцјењивати коалиционе партнере али да се сви договори морају поштовати и да сви морају прихватити одговорност за своје поступке.

Поступци неких одборника, а мислим на радикале и Уједињену Српску показали су на претходном засиједању да још увијек има остатака СНСД-а у локалној власти у Билећи, рекао је Дангубић.

Билећа Online

Подијели...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!