Република Српска

Радојичић оставио у буџету града суфицит од 6,8 милиона КМ

Подијели...


Бивши градоначелник Бањалуке Игор Радојичић оставио је суфицит у градској каси од 6,87 милиона КМ, показује Консолидовани извјештај о извршењу буџета за 2020. године.

У извјештају, који ће бити разматран на сутрашњој сједници Скупштине града, наводи се да је остварен “плус” у градској каси у наведеном износу, чиме је, према приказаном, настављен тренд узаступног суфицита, који је оствариван од 2016. године, кад је Радојичић преузео дужност.

“Исказани нераспоређени суфицит износи 6,87 милиона КМ, а овакав резултат остварен је захваљујући повећаним приходима (102 одсто у односу на план), те смањеним расходима”, наводи се у извјештају.

Према подацима ГУ, рекордан суфицит остварен је и поред високог нивоу улагања у капиталне инвестиције, у које је у прошлој години из градске касе уложена 34 милиона КМ, без средства које су обезбјеђена грантовима и пројектима Владе РС и донатора.

Како се наводи у извјештају, позитвни трендови започели су 2016. године, кад је остварен суфицит од 1,1 милион КМ, да би се наставио у идућим годинама (2017. године – 9,1 милион КМ, 2018. године – 8,2 милиона КМ, 2019. године – 5,5 милиона КМ).

Извор:НЕЗАВИСНЕ


Подијели...

Повезане вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!