Политика

НСРС данас о повећању плата


У Бањалуци ће данас бити одржана посебна сједница Народне скупштине Републике Српске, на којој би требало да буде разматран сет закона којима се уређује повећање плата и побољшање материјалног положаја свих радника.

За дневни ред предложено је осам тачака, од којих је шест приједлога закона о платама за које је предвиђена обједињена расправа.

Предсједник Народне скупштине Недељко Чубриловић рекао је да би сет закона о повећању плата, ако буде усвојен, требало да ступи на снагу 1. јуна.

Најважнија вијест у Републици Српској је повећање плата, које је сутра на сједници Народне скупштине, изјавио је лидер СНСД-а Милорад Додик.

„Успјели смо да нађемо унутрашње ресусре и обезбиједимо повећање плата готово свим радницима, и у реалном и у јавном сектору. Мало ко је посезао за повећањем плата у времену пандемије што говори о томе да смо морали да нађемо унутрашње резерве на реалним основама да то учинимо“, рекао је Додик Срни.

Он је указао и да се сада многи утркују, неки чак из коалиције покушавају да се славодобитно кажу како су они носиоци тога, те подсјетио да је СНСД још у марту изашао са тврдњом да ће плате бити повећане и да се тражи оквир који ће омогућити да то урадимо у јуну.

Поменуо је да је су са коалиционим партнерима покушали да нађу најоптималнији облик, да су одржана два састанка, те да је договорено због чега мисли да сви у коалицији треба да буду задовољни.

„Сви заједно смо на неки начин до тога дошли, почетна иницијатива је била из СНСД-а, а неки су давали своје приједлоге, дијелом су усвојени, дијелом нису. Нико ту не би требало да се понаша славодобитно, то смо требали и морали да урадимо“, рекао је Додик.

С друге стране је, како је навео, опозиција, којој све то изгледа спекулативно, бесмислено, све у форми како овдје ништа не ваља, осим њих.

Додик је напоменуо да је задовољан стањем у Републици Српској и на плану економије и на плану укупног функционисања, наравно са слабостима али је нагласио како ништа није трагично.

Подијели...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!