Невесиње

Три до четири милиона еура финансијске помоћи за Невесиње из Србије


Српски члан и предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је да ће у општину Невесиње стићи три до четири милиона евра помоћи од Србије.

Ова помоћ ће бити усмјерена у рјешавање вишедеценијских проблема, попут асфалтирања и стимулације за нова радна мјеста.

Додик је подсјетио да је улагање у Невесиње договорио са предсједником Србије Александром Вучићем кроз програм помоћи за три општине у Републици Српској и једну у Федерацији БиХ.

– Овдје се примијети домаћинско понашање и ова екипа је имала циљ да направи промјену у овом мјесту, а грађани то могу да виде када су у питању инфраструктурни пројекти. Потребно је све чинити да дође до нових радних мјеста и на томе радимо, те настављамо са инфраструктурним пројектима – рекао је Додик новинарима након састанка са руководством општине Невесиње.

Додик је рекао да један текстилни произвођач из Источног Сарајева разматра могућности инвестирања у Невесиње са чим би се отворио значајан број радних мјеста, те додао да ће у том смислу институције дати подршку.

Он је навео да је болница у Невесињу постала препознатљива те да такве пројекте треба да прате и улагања у инфраструктурне пројекте.

Додик је захвалио руководству општине Невесњи и невесињском СНСД-у, наводећи да се ова странка може поносити са радом и резултатима у овој општини.

Начелник општине Невесиње Миленко Авдаловић рекао је да је данас разговарано о пројектима који ће бити реализовани у наредном периоду од средстава Републике Српске, те помоћи Србије, међу којима је реконструкција пута према Мостару и сеоских путева, јер је развој села стратешко опредјељење општине.

– Настављамо са одговорном политиком и сарадњу са владама Српске и Србије, те настојимо да сваку марку добро утрошимо и будемо на услузи свим грађанима – рекао је Авдаловић.

Додик је данас посјетио Невесиње гдје се састао са руководством општине, а разговарано је о пројектима који ће бити имплементирани у наредном периоду.

Извор:ЕУРОБЛИЦ

Подијели...

Један коментар

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!