Невесиње

„Заједно до посла“. 143 особе из Невесиња добиће по 10.000 КМ


За 140 демобилисаних бораца и троје дјеце погинулих бораца из Невесиња Завод за запошљавање Републике Српске одобрио је 1,43 милиона марака. Средства је обезбиједила Влада Републике Српске кроз пројекат „Заједно до посла“.

Из невесињског Бироа за запошљавањеје потврђено да је Управни одбор Завода одобрио додатна средства за запошљавање 1332 лица у Републици Српској. Прецизирано је да ће у оквиру програма „Заједно до посла“ 143 незапослена лица из Невесиња добити по 10.000 КМ. По броју одобрених захтјева Невесиње је у врху Републике Српске.

У саопштењу се наглашава да су Влада РС и Завод за запошљавање РС и поред економске кризе изазване пандемијом ковода-19 због велике заинтересованости повећали средства за запошљавање демобилисаних бораца, ратних војних инвалида и дјеце погинулих бораца. Додаје се да су за сва лица из Невесиња која су испуњавала услове јавног позива одобрена средства.

Биро Невесиње подсјећа да је прије два дана расписан Јавни позив послодавцима за коришћење средстава по програму подршке запошљавању младих – дјеце погинулих бораца са високом стручном спремом у статусу приправника у 2021.години и да ће бити отворен до 5. јула.

Извор:ТОП ПОРТАЛ

Подијели...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!