Друштво

Крећу преговори око повећања плата

Подијели...


Синдикат здравства предлаже да се радницима у овом сектору повећа коефицијент за плате на 165 КМ.

Према најавама из Владе РС, запослени у здравству, просвјети, полицији и правосуђу могли би да се надају увећаној већ јунској плати, а на представницима гранских синдиката је да са ресорним министрима договоре о којем је тачном износу је ријеч.

Очекивања синдикалаца су да преговори за повећање плата радницима, крећу напокон ове седмице.

– Већ смо обавили два састанка са министром здравља у претходном периоду и послали смо свој приједлог да се иде на повећање плате кроз повећање коефицијента, са садашњих 145 на 165 КМ- рекао је Никола Црнчевић испред Синдиката здравства и социјалне заштите, додајући да при синдикату има око 5.500 радника у здравству.

И он подсјећа да је извјесно да ће до повећања плата доћи, само је сада питање колико.

– Чули смо обећање представника Владе, а и на сједници предсједништва Савеза синдиката, 1. маја, којој је присуствовала и предсједница Жељка Цвијановић, она је дала обећање да ће бити повећања за запослене у здравству, просвјети, полицији и правосуђу. Предсједница је обећала да здравство има приоритет због свега што су радници радили у претходном периоду за цјелокупну популацију- наводи Црнчевић, који се још једном захвалио медицинарима за сав ангажман током пандемије.

Повећање очекује и око 20.000 просвјетара у Српској. Предсједник синдиката образовања Драган Гњатић каже да би требало да услиједи заједнички састанак са министарком образовања и културе Наталијом Тривић и Министром за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Срђаном Рајчевићем на ову тему.

Приједлог синдиката је да плате радницима у просвјети буду увећане за девет одсто.

Извор:ЕУРОБЛИЦ


Подијели...

Повезане вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!