Хроника

Лукачу затворска казна због шамарања Станивуковића

Бивши министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач у Окружном суду у Бањалуци правоснажно је осуђен на три мјесеца затвора због наношења тјелесних повреда Драшку Станивуковићу, потврђено је „Гласу Српске”.

Наводећи иницијале из овог Суда је одговорено да је донесена  другостепена пресуда којом је дјелимично уважаена жалба Окружног јавног тужилаштва у Бањалуци па је пресуда Основног суда у Бањалуци преиначена у одлуци о казни.

– Оптужени Д. Л. Је  за кривично дјело тјелесна повреда осуђен на казну затвора у трајању од три мјесеца затвора. Жалба Окружног јавног тужилаштва у Бањалуци у осталом дијелу и жалба браниоца оптуженог одбијене су као неосноване и наведена пресуда потврђена у непреиначеном дијелу- рекли су у Окружном суду у Бањалуци.

Тако је Лукач умјесто новчане казне у износу од 300 КМ,  на коју је био осуђен првостепеном пресудом Оснвоног суда у Бањалуци сада добио затворску казну.

Према закону ту  казну ће  моћи да претвори у новчану и није дужан да иде у затвор.

Према оптужници на основу које је и осуђен  Лукача је Станивуковића ошамарио 23. децембра 2019. године, у вријеме када је био министар унутрашњих послова, за вријеме посебне сједнице Народне скупштине Републике Српске,  упутио Станивуковићу озбиљну пријетњу.

– То је учинио на начин да му се пријетећим тоном обратио ријечима: „И немој никад више то да урадиш према мени, не знам према другима како, иначе ћеш завршити као што су и оне заставице завршиле овдје данас” (премијер Српске Радован Вишковић је претходно поломио и бацио на под заставице НАТО) што је код оштећеног изазвало осјећај угрожености и страха за сопственим живот – наводи се у оптужници.

Додаје  се да је потом више пута позвао оштећеног да дође до њега, па када му је оштећени пришао,  упутио му је ријечи: “Још једном, још једном мајмуне”.

– Након тога  је отвореном шаком десне руке ударио оштећеног у лице, и на тај начин му је нанио тјелесну повреду у виду нагњечења слузнице доње усне – наводи се у оптужници Окружног јавног тужилаштва Бањалука.

Подијели...
Извор
ГЛАС СРПСКЕ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!