Друштво

Нова правила за возаче: Затамњивање стакала на аутомобилима само уз потврду


Од 1. јуна све фолије које се постављају на стакла аутомобила морају имати наљепницу с јединственим серијским бројем, а сервис који је уградио фолију мора издати потврду за ову услугу, пише „Српскаинфо“.

До сада је било великих неспоразума у вези затамњивања стакала на колима. Возачи су се жалили да полиција у Српској и Федерацији БиХ различито тумачи прописе, па док на једној страни контролу прођу без проблема, на другој добију казну са образложењем да су превише затамнили стакла.

Најновији прописи на нивоу БиХ требало би, међутим, да отклоне сваку неодумицу. Већ четири мјесеца на снази је нови Правилник о измјенама и допунама правилника о димензијама, укупној маси и осовинском оптерећењу возила, о уређајима и опреми коју морају имати возила и о основним условима које морају испуњавати уређаји и опрема у саобраћају на путевима.

Ограничења

Према том правилнику, предња шајбна се не смије уопште затамнити. Стакла у равни возача и сувозача могу бити накнадно затамњена до 30 одсто, односно њихова укупна провидност након постављања фолије треба да буде најмање 70 одсто. За задња бочна стакла и задњу шајбну нема ограничења приликом накнадног затамњивања.

Ђорђе Зубац, директор специјализованог сервиса за затамњивање стакала у Бањалуци, објашњава нам због чега уопште његови клијенти траже ову услугу. Предности фолија на стаклима су бројне, набраја он; заштита од сунца и УВ зрачења, а имају и сигурносну функцију уколико евентуално дође до несреће, јер спречавају расипање стакла и повреду путника.

И он свједочи да су возачи до сада неправедно кажњавани због затамњених стакала.

– То што је полиција кажњавала, све је било мимо закона, јер нигдје у закону није писало ништа директно за фолије, нити је Ауто-мото савез, нити иједан технички преглед имао инструмент који би мјерио пропусност свјетлости која улази унутар кабине. У Србији, на примјер, закон је донесен прије неколико година и на техничком прегледу, у сервисима, прислоне одређени инструмент на стакла и ако су затамњена више него што је дозвољено, ауто не може проћи. То код нас није био случај – говори Зубац.

Тврди да су сви наши грађани који су се жалили на добијену казну за затамњена стакла добили судску пресуду у своју корист.

– Само што многи људи нису хтјели да се излажу тим стресовима, па су плаћали 20 марака казну на лицу мјеста – говори Зубац и истиче да ће од 1. јуна и код нас бити обавезан атест за фолије за стакла.

Из Ауто-мото савеза РС појаснили су да се затамњена стакла у равни возача, која су фабрички тонирана, уклапају у законски оквир до 30 одсто затамњења.

Инжењер саобраћаја у АМС, Мићо Миљевић, прецизира да је правилником прописано да након 1. јуна хомологоване фолије морају имати наљепницу с јединственим серијским бројем, која се поставља у доњем углу стакла, између фолије и стакла, односно на стакло, и то приликом уградње фолија, поред хомологацијске ознаке стакла, тако да не покрива ту ознаку.

– Сервис који уграђује фолије дужан је да власнику возила изда писану потврду А4 формата о уграђеној фолији. Поред назива сервиса који је извршио постављање фолије, датума и времена постављања, потврда мора да садржи: назив произвођача фолије, врсту фолије, боју, пропустљивост свјетлости, степен рефлексије, серијску ознаку постављене наљепнице и изјаву сервиса да су испуњени сви услови према УН/ЕЦЕ Р43 – објашњава Миљевић.

Извор:ЕУРОБЛИЦ

Подијели...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!