Друштво

Вишковић: Од сутра исплата новчане помоћи пензионерима


Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић изјавио је да би исплата једнократне новчане подршке свим пензионерима од 80 и 50 КМ, зависно од износе њихове пензије, требала почети већ сутра, те да се очекује да овај посао буде окончан до суботе.

Вишковић је током разговора са вршиоцем дужности предсједника Удружења пензионера Српске Слободаном Брдаром нагласио да би исплате, по објави одлуке Владе Републике Српске у Службеном гласнику, требале почети већ сутра.

Премијер Српске упознао је Брдара са јучерашњом одлуком Владе којом је предвиђена исплата једнократне новчане подршке за свих 270.000 пензионера у Републици Српској, те нагласио да се Влада одлучила на овај корак како, уочи васкршњих празника, помогла најстарију популацију.

Вишковић је нагласио да је овом одлуком Влада Српске показала да се са дужним поштовањем односи према свим својим грађанима, а поготово најстаријој популацији, саопштено је из Бироа Владе Српске за односе са јавношћу.

Брдар је захвалио се предсједнику Владе на подршци за пензионере, истичући да је ова одлука више него добродошла у вријеме док се пензионери припремају да обиљеже предстојеће празнике.

Он је изразио захвалност Влади што је, захваљујући преданом раду, обезбједила новац за ову подршку, и што је и на овај начин показала колико је јој је стало до најстарије популације.

Током састанка, предсједник Владе указао је да су у јануару ове године пензије повећане за три одсто, те да је, уз ове мјере, настављен и програм бесплатне бањске рехабилације за пензионере са најнижим примањима, за што је из буџета издвојено 300.000 КМ.

Према одлуци Владе, свим пензионерима у Републици Српској у идућим данима биће исплаћена једнократна новчана подршка.

Пензионери, који примају пензије у износу од 415 КМ добиће 80 КМ, а они са вишом пензијом од тога примиће 50 КМ.

Исплата једнократне новчане помоћи обавиће се путем Фонда за пензијско и инвалидско осигурање Републике Српске.

Данашњем састанку присуствовао је и директор Фонда ПИО Српске Младен Милић.

Извор:НЕЗАВИСНЕ

Подијели...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!