За Васкрс једнократна помоћ пензионерима и борцима За Васкрс једнократна помоћ пензионерима и борцима
Подијели...Предсједник СНСД-а Милорад Додик најавио је данас једнократну помоћ пензионерима и борцима поводом васкршњих празника за шта ће укупно бити издвојено 15,6 милиона КМ”.... За Васкрс једнократна помоћ пензионерима и борцима
Подијели...


Предсједник СНСД-а Милорад Додик најавио је данас једнократну помоћ пензионерима и борцима поводом васкршњих празника за шта ће укупно бити издвојено 15,6 милиона КМ”.

Додик је рекао да је приједлог који ће Влада Српске разматрати, бити да се пензионерима који примају пензију до 415 КМ једнократно исплати 80 КМ помоћи, поводом васкршњих празника.

“За пензионере који примају изнад тог загарантованог износа, биће исплаћено 50 КМ. То све укупно износи 15,6 милиона КМ”, рекао је он на конференцији за новинаре у Бањалуци.

Додик је нагласио да ће борци од 1. до 5. категорије добити новчану исплату од 100 марака, али уз услов да су се пријавили на конкурс у надлежном министарству.

“Ово је резултат стабилне ситуације и чињенице да је РС добро пребродила економску кризу изазвану корона вирусом, уз напомену да се ове године очекује да РС иде ка економском расту од 3 одсто”, рекао је Додик.

Он је рекао да ће Влад РС вечерас одржати сједницу на којој ће усвојити одлуку о једнократној новчаној исплати за пензионере и борце.

Конференцији за новинаре СНСД-а су присуствовали и предсједница Српске Жељка Цвијановић, премијер Радован Вишковић, министарка финансија РС Зора Видовић и директор Фонда ПИО Младен Милић.

Додик и Вишковић су говорили и о изласку на Лондонску берзу, те су нагласили да у овом задужењу нема ништа спорно, јер је све одрађено по закону и уз одобрење Народне скупштине РС.

Цвијановићева и Додик су рекли да је посјета делегације из Србије на челу са предсједником Александом Вучићем значајна за РС и сарадњу уз бројне пројекте који ће бити реализовани.

Извор:НЕЗАВИСНЕ


Подијели...

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *