Привреда

Технолози мљекаре “Пађени” направили пробиотски јогурт

Подијели...


Херцеговци вјерују у природне лијекове и здраву храну, тако је и у пандемији. Бијели лук сланина и мед су антибиотик, а сада су добили и пробиотик и то у јогурту. Направили су га технолози билећке мљекаре “Пађени”.

“То је пробиотски јогурт са самом пробиотском културом и још пробиотски јогурт Фит Про са додатком витамина и влакана. Кад смо код пандемије то је нешто што је у данашње вријеме врло добро пити и конзумирати”, изјавила је Марија Рогач, технолог мљекаре “Пађени”.

С обзиром да обољели од ковида користе велики број лијекова, овај јогурт ваља пити сваки дан, поручују технолози. До љета ће из погона билећке мљекаре изаћи и воћни јогурти а већ сада тржиште освајају млада кришка у саламури и сир из мјешине у маслиновом уљу који одише укусом медитерана. Тешку годину пандемије у мљекари јесу осјетили али су је и савладали.

“Прошлу годину смо завршили са планом од 2019 нисмо имали повећање а нисмо имали ни смањење и то је успјех за такву годину био, с тим да ову годину сматрамо да морамо да идемо напријед”, рекао је Ненад Вукоје, власник мљекаре “Пађени”.

Раст мора бити најмање 10 одсто каже Вукоје. Тако је већ годинама, дневно се преради око 60.000 литара млијека, на томе ради око 150 радника а ту је и 1.000 коопераната. Производи иду на тржиште БиХ, региона, неких држава Европе, а план је да се извози у азијске земље, Русију и Америку.

Извор:АТВ


Подијели...

Повезане вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!