Спорт

Милиони марака за спорт из ЕРС-а. Новац ће бити упућен на око 200 адреса широм Српске

Предузеће “Електропривреде Републике Српске” /ЕРС/ је холдинг који се бави производњом, дистрибуцијом и трговином електричне енергије и нема обавезу да финансијски помаже рад бројних спортских и културних колектива и организација, али је ипак значајан дио своје милионске добити – 7,5 милиона KМ усмјерило на подршку спортским клубовима, саопштено је из ЕРС-а.

Из ЕРС-а су навели да су друштвено одговорна и социјално осјетљива компанија која помаже спортске клубове и одржавање културних манифестација и која је 7,5 милиона KМ расподијелила на око 200 адреса широм Републике Српске, због чега сматрају да је саопштење предсједника Рукометног савеза Српске Маринка Умићевића непримјерено и несхватљиво.

Реагујући на саопштење Умићевића поводом потписивања уговора са агенцијом “Грудис” /ЕРС/ према којем је Савез добио 6.000 KМ, Управа ЕРС-а је указала да је Умићевић пропустио да каже да је ово предузеће за развој и помоћ рукомету у Српској издвојио 684.000 KМ, што је распоређено на 14 клубова и савеза у Српској.

“Вјерујемо да ћете као успјешан пословни човјек који руководи великом компанијом имати слуха и подржати спорт, културу и образовање у Српској, у оној мјери у којој сте у могућности”, навели су из “ЕРС-а.

Из “Електропривреде” су подсјетили да су подржали рукометне клубове “Борац”, “Слога”, “Леотар”, “Херцеговина”, “Херцеговац”, “Јединство”, “Дрина”, женске рукометне клубове “Kнежопољка”, “Мира”, “Борац”, “Kозара”, Рукометни камп “Младен Бојовић Дуги”, Рукометни савез Српске, те Регионални рукометни савез Српске.

“Циљ `Електропривреде` био је подстаћи клубове који се такмиче како би имали још боље услове за рад и постигнуте резултате”, навели су из овог предузећа и напоменули да су се о томе колико је та помоћ значајна изјаснили и сами клубови.

Предсједник Рукометног савеза Републике Српске Маринко Умићевић саопштио је да је овај савез потписао уговор са Агенцијом “Грудис” /ЕРС/ по којем је овом савезу уплаћено 6.000 KМ, иако су тражили 150.000 KМ.

Умићевић је навео да се овим није испунила њихова жеља, јер су са траженим износом имали намјеру да помогну њихове клубове, изузев оних који се такмиче у Премијер лиги.

Подијели...
Извор
СРНА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!