Друштво

Детаљи акције и хапшења у Билећи

Подијели...


У оквиру акције “Ловац” полицијски службеници Граничне полиције БиХ су, на подручју Билеће, ухапсили више особа, међу којима су и два полицајца Граничне полиције БиХ, а неки од ухапшених су осуђивани за већи број тешких кривичних дјела, саопштено је из Граничне полиције БиХ.

Како је саопштено они су осумњчени да су починили кривично дјело удруживање ради чињења кривичних дјела, те кријумчарење и злоупотребу службеног положаја или овлаштења.

“Напомињемо да се ради о врло добро организованој криминалној групи која већ дужи временски период дјелује на подручју Билеће, а међу којима се налазе и вишеструки повратници, који су осуђивани за већи број тешких кривичних дјела”, наведено је у саопштењу Граничне полиције БиХ.

Како се додаје у току наведених активности, полицијски службеници ЦИУ ГПБиХ су извршили претрес осумњичених и покретних ствари, с циљем проналаска предмета који могу послужити као доказ у кривичном поступку, након чега су осумњичени спроведени у службене просторије Граничне полиције БиХ, ради крим-обраде и испитивања у својству осумњичених, након чега ће бити донесена одлука поступајућег тужиоца Тужилаштва БиХ, о даљем поступању.

“Осумњичени полицијски службеници се сумњиче да су дужи временски период, злоупотребљавајући службени положај, приликом обављања радних задатака, у току радног времена, омогућавали другим осумњиченим особама кријумчарење акцизних и других производа преко државне границе, из Црне Горе у БиХ. У току наведених активности кориштена је, између осталог, и опрема која је донирана од стране СР Њемачке и Владе Велике Британије”, наведено је у саопштењу.

Директор Граничне полиције БиХ Зоран Галић казао је да оштро осуђује сваки облик криминалитета нарочито ако су укључени они који се требају борити против тога.

“Гранична полиција БиХ све своје капацитете улаже у заштиту државне границе, а појединци својим непрофесионалним и несавјесним дјеловањем настоје то нарушити. Једина смо агенција која редовито чисти у властитим редовима и то ћемо наставити чинити те најоштрије санкционирати оне који на било који начин судјелују у криминалним радњама”, изјавио је Галић, додавши да су и овом активношћу “показали да је јасно опредјељење Граничне полиције БиХ да се супротстави свим облицима криминалних и коруптивних радњи полицијских службеника Граничне полиције БиХ”.

Акција је спроведена под надзором Тужилаштва БиХ, а по наредбама Суда БиХ.

Извор:НЕЗАВИСНЕ


Подијели...

Повезане вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!