Од данас раде баште кафића а ђаци нижих разреда се сутра враћају у школе Од данас раде баште кафића а ђаци нижих разреда се сутра враћају у школе
Подијели...Републички штаб за ванредне ситуације усвојио је јуче измјене Закључка о спровођењу епидемиолошких мјера у којима се наводи да се од данас дозвољава рад... Од данас раде баште кафића а ђаци нижих разреда се сутра враћају у школе
Подијели...


Републички штаб за ванредне ситуације усвојио је јуче измјене Закључка о спровођењу епидемиолошких мјера у којима се наводи да се од данас дозвољава рад угоститељских објеката под одређеним условима, а дјеца нижих разреда се од уторка враћају на наставу.

Како се наводи у саопштењу, од данас па до осмог априла од шест до 22 часова ће у РС бити дозвољен рад угоститељским објектима на отвореном простору а биће могуће послуживање хране и пића у вањском простору објекта само уколико је отворен бар са три стране, без обзира да ли је простор наткривен.

Надаље, од 08. априла дозвољава се рад угоститељским објектима (на отвореном и у затвореном простору) за смјештај, исхрану и пиће.

Све то биће могуће уз строго поштовање упутстава Институт за јавно здравство Републике Српске.

Када су у питању школе, од сутра се наставља одвијање васпитно-образовног рада у просторијама основних школа, за ученике од 1. до 5. разреда основних школа, као и одвијање продуженог боравка.

“За остале ученике, од 6. до 9. разреда, средње школе, као и за студенте универзитета, настава ће се и даље одвијата коришћењем средстава електронске комуникације на даљину, у складу са инструкцијом надлежног министарства”, наводи се у саопштењу.

Извор:НЕЗАВИСНЕ


Подијели...

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *