Друштво

Од данас раде баште кафића а ђаци нижих разреда се сутра враћају у школе


Републички штаб за ванредне ситуације усвојио је јуче измјене Закључка о спровођењу епидемиолошких мјера у којима се наводи да се од данас дозвољава рад угоститељских објеката под одређеним условима, а дјеца нижих разреда се од уторка враћају на наставу.

Како се наводи у саопштењу, од данас па до осмог априла од шест до 22 часова ће у РС бити дозвољен рад угоститељским објектима на отвореном простору а биће могуће послуживање хране и пића у вањском простору објекта само уколико је отворен бар са три стране, без обзира да ли је простор наткривен.

Надаље, од 08. априла дозвољава се рад угоститељским објектима (на отвореном и у затвореном простору) за смјештај, исхрану и пиће.

Све то биће могуће уз строго поштовање упутстава Институт за јавно здравство Републике Српске.

Када су у питању школе, од сутра се наставља одвијање васпитно-образовног рада у просторијама основних школа, за ученике од 1. до 5. разреда основних школа, као и одвијање продуженог боравка.

„За остале ученике, од 6. до 9. разреда, средње школе, као и за студенте универзитета, настава ће се и даље одвијата коришћењем средстава електронске комуникације на даљину, у складу са инструкцијом надлежног министарства“, наводи се у саопштењу.

Извор:НЕЗАВИСНЕ

Подијели...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!