Требиње

Болници у Требињу из Компезационог фонда РС 138.000 КМ

Подијели...


Болнице у Републици Српској су под великим притиском, а најтежа ситуација је тренутно у Бањалуци и Требињу, а број пацијената на лијечењу је већи и у односу на новембар прошле године, рекао је министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић, након сједнице Републичког штаба за ванредне ситуаци. Тренутно је у болницама 1.320 пацијената.

Он истиче да су представници Министарства здравља и социјалне заштите зато организовали низ састанака са представницима болница и домова здравља широм Републике Српске, како би и даље координисано одговорили на потребе збрињавања пацијената у овом изазовном периоду када је повећан број обољелих.

Универзитетски клинички центар Републике Српске ће у току овог викенда обезбиједити додатних 100 до 150 кревета у центалном медицинском блоку, с обзиром на повећан број заражених у Бањалуци.

Истовремено, у Требињу имамо озбиљну ситуацију и потребно је ојачати капацитете кисеоничке мреже, за шта ће бити издвојено око 138.000 КМ из Компензационог фонда Републике Српске.

Министар Шеранић је рекао да ће ситуација наставити да се прати на дневном нивоу, а да су и директори болница добили задатке да сарађују и размјењују информације и у случају потребе прераспоређују пацијенте.

Извор:МИНИСТАРСТВО ЗДРАВЉА


Подијели...

Повезане вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!