У Дому здравља у Билећи несташица медицинског материјала У Дому здравља у Билећи несташица медицинског материјала
Подијели...Поред погоршане епидемиолошке ситуације и све већег броја заражених, у Дому здравља “Свети Лука” у Билећи појавио се и проблем недостатка медицинског материјала. “Ми... У Дому здравља у Билећи несташица медицинског материјала
Подијели...


Поред погоршане епидемиолошке ситуације и све већег броја заражених, у Дому здравља “Свети Лука” у Билећи појавио се и проблем недостатка медицинског материјала.

“Ми смо због тога у великом проблему када је у питању и потрошни материјал, јер имамо повећан број пацијената, па је самим тим повећана и потрошња санитетског материјала, попут игала, шприцева, инфузија, лијекова, а посебно рендген филмова јер је ту велики проблем, али нам требају и лабораторијски реагенси. Ми једноставно за то немамо довољно средстава, с обзиром на то да нам Фонд здравственог осигурања дозначава једнака средства, без обзира на ковид”, каже директор билећког Дома здравља Славко Бољановић.

У овој здравственој установи су потврдили да је у посљедњих петнаестак дана дошло до наглог погоршања епидемиолошке ситуације, а вирус корона је посљедњег мартовског дана од 13 тестираних био потврђен код 12 особа.

Активно је заражених 148 лица, десеторо чека резултате тестова, док је 15 пацијената са тешком клиничком сликом усмјерено на болничко лијечење, а међу зараженима је и седмогодишње дијете.

Извор:НЕЗАВИСНЕ


Подијели...

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *