Гацко

Бивши начелник Гацка осумњичен за незакониту додјелу станова


Полицијска управа Требиње је Окружном јавном тужилаштву у Требињу поднијела извјештај о почињеном кривичном дјелу за злоупотребу положаја или овлаштења против бившег начелника општине Гацко Милана Радмиловића.

У саопштењу Полицијске управе Требиње је наведено да постоје основе сумње да је лице иницијала М.Р. из Гацка починило кривично дјело злоупотребе службеног положаја или овлаштења у општини Гацко.

„Лице се сумњичи да је донијело одлуку о додјели станова у закуп без претходно проведене процедуре о условима поступка и критеријумима давања у закуп државних станова ради рјешавања стамбених потреба лица, те на тај начин повриједило права других стамбено незбринутих радника општине Гацко“, наведено је у саопштењу полиције.

Службеник општинске управе у Гацку Чедомир Јањушевић, који је у више наврата подносио пријаве против злоупотреба овлаштења бивших општинских структура власти, каже да је ову пријаву поднио управо он, што је, како тврди, само једна од пријава које има против Радмиловића и његових сарадника.

„То је цијела агонија која је трајала годинама, а једна од кривичних пријава које сам подносио против власти јесте и ова, а односи се на незакониту додјелу станова, а Радмиловић их је додјељивао свакоме, и коме је требао и коме није, и ономе ко је буџетски корисник и ко није, а већином су то били људи из окружења, подобни, они који су служили власти“, тврди Јањушевић.

Он истиче да није добио стан ни након 35 година рада.

„Ја нисам добио стан иако су ме бивши начелник и предсједник скупштине лагали и држали у неизвјесности, односно, на моје указивање на њихове грешке све је рађено против мене, јер никада нисам био ни у једној странци“, говори Јањушевић за „Независне“.

Каже да је због великог броја пријава против „Радмиловића и његове гарнитуре“ годинама трпио суспензије и деградацију на послу, али да је ипак дочекао пензију у коју иде за неколико мјесеци и да и поред свега од правде неће одустати.

Данас нисмо успјели доћи до коментара Радмиловића о пријави за злоупотребу положаја.

Извор: НЕЗАВИСНЕ

Подијели...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!