Колико кошта дипломатија једну државу


Сада већ бивши министар спољних послова БиХ, Игор Црнадак, често је доводио у питање оправданост службених путовања с обзиром на то да статус БиХ у међународним односима ни на који начин није побољшан.

Шта више, имиџ БиХ као субјекта у систему свјетске политике у посљедњем периоду додатно је нарушен необјективним тврдњама европских политичара да БиХ представља пријетњу по сигурносни систем Европе.

Мандат Игора Црнатка остаће упамћен и по различитим ставовима које су бх. институције упућивале страним земљама, међународним организацијама и међународним судовима, што је додатно пољуљало ионако слаб кредибилитет који БиХ има на међународном плану. У једној од тих афера учествовао је и сам Црнадак када је слањем службених дописа оспоравао наводе члана Предсједништва БиХ Бакира Изетбеговића упућене Међународном суду правде у Хагу.

Видно незадовољни статусом БиХ на међународном нивоу, делегати у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ формирали су Комисију за јавно саслушање Црнатка путем које траже информације о вањскополитичком статусу БиХ и службеним путовањима у Министарству вањских послова БиХ на која је потрошено више од два милиона КМ.

Нека од путовања Игора Црнатка и колико су коштала, а да при томе нису дала скоро па никакву међународну корист, могу се видјети у табели испод:

photo_2021-03-30_13-14-07

photo_2021-03-30_13-14-06

photo_2021-03-30_13-14-02


Билећа Online

Подијели...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!