Република Српска

Андрићград има новог власника


Олимпијски центар Јахорина преузеће пословање над туристичким комплексом Андрићград у Вишеграду.

Овај посао договорен је на заједничком састанку одржаном крајем фебруара у Источном Сарајеву, а биће финализиран тако што ће Влада Републике Српске свој удио у Андрићграду, који заједно са општином Вишеград износи 78% преписати на ОЦ Јахорина, пише портал Цапитал.ба.

Иначе, преосталих 22% припада режисеру Емиру Кустурици који према сазнањима овог портала остаје у овом послу.

Ову информацију је потврдио и предсједник Надзорног одбора ОЦ Јахорина Недељко Елек, који је казао како се већ постоје планови о инвестицијама у Андрићграду.

Циљ нам је да направимо једну туристичку регију од Јахорине до Златибора, а да Андрићград и Мећавник буду везивни фактори. План је да људи који зимују седам дана на Златибору или Јахорини, два дана проведу у Андрићграду„, казао је Елек.

Како каже да већина од 250.000 скијаша који годишње посјете Јахорину долази на седам дана, од којих пет скијају а преостала два углавном користе да посјете неке друге оближње дестинације. Преузимањем Андрићграда они би са Јахорине кроз добру понуду били усмјерени на Вишеград.

Влада Републике Српске је по сличном моделу средином прошле године Јахорини дала пропало скијалиште Игришта у Власеници, у које је касније најављено вишемилионско улагање.

Иначе, када је ријеч о пројекту Андрићград у њега је до сада, према доступним информацијама, уложено 23,7 мил КМ, од чега је Влада Српске издвојила 15 мил КМ, Кустурица 5 мил КМ, а остатак општина Вишеград.

Андрићград је основан 2011. године потписивање уговора између Владе Републике Српске, општине Вишеград и његовог предузећа Лотика. Оснивачки улог био је 10.000 КМ, од тога је Влада уплатила 2.450 КМ, општина Вишеград 2.450 КМ и Лотика 5.100 КМ, чиме је постала већински власник.

Извор:МОНДО

Подијели...
Прикажи још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!