Невесиње

Познат узрок смрти дјечака из Невесиња

Једанаестогодишњи дјечак Вукашин Самарџија из Невесиња, који је нестао у четвртак поподне, нажалост је у суботу пронађен мртав, у потоку међу шибљем око Невесињског поља, у мјесту Помаковци, а на тијелу нема знакова насиља, већ је дјечак умро од хладноће.

Да дјечакова смрт није била насилна потврдио је и Срђан Вукановић, портпарол Окружног тужилаштва у Требињу након што је у требињској просектури др Дражен Дамајњук, специјалиста судске медицине у недељу ујутро обавио обдукцију.

“Смрт је задесног карактера, наступила као посљедица смрзавања, којој је највјероватније претходио епилептични напад”, саопштио је Вукановић налаз обдукције, коју је наредило тужилаштво.

Претпоставља се да је дјечак вјероватно преминуо још у ноћи између петка и суботе, јер се у суботу кући вратио пас који га је пратио, а бицикл који је возио посљедњи пут када је виђен, пронађен је у потоку поред дјечака.

Дјечак је био ситне грађе, па, иако је на себи, поред тренерке имао и јакну и чизме, преминуо је од хипотермије, јер је Невесиње планински крај у коме су ноћи још јако хладне.

Дјечака је пронашла шесточлана екипа укључена у опсежну потрагу која је била задужена за тај рејон.

За дјечаком тугује читаво Невесиње и цијела Херцеговина, упућујући породици изразе саучешћа, што је међу првим урадио и начелник општине Невесиње Миленко Авдаловић.

“Овај је догађај заиста трагедија за читаво Невесиње, иако је најтеже породици којој изражавам најдубље саучешће , мада је тешко и пријатељима, комшијама”, казао је Авдаловић.

Подсјетивши да се у потрагу укључио велики број људи и служби спасавања из цијеле Републике Српске, начелник Авдаловић се свима захвалио.

У потрагу, коју је породица започела још у четвртак вече, у петак и суботу се укључило око 300 људи, комшија, пријатља, али и припадника Полицијске управе Треиње, Цивилне заштите, горске службе спашавања, Хеликоптерски сервис РС, те ватрогасци, ловци, планинари. Нажалост, дјечак је пронађен мртав.

Извор: НЕЗАВИСНЕ

Подијели...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!