Требиње

Изградња аеродрома Требиње почиње на прољеће

Подијели...


Радови на пројекту “Аеродром Требиње” биће настављени идућег мјесеца, иако су и епидемиолошка ситуација, али и одређене промјене у министарствима у Србији условиле да се све успори, пишу “Независне”

Потврдили су то и градоначелник Требиња Мирко Ћурић и предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик приликом недавне посјете Требињу.

“С предсједником Србије Александром Вучићем сам разговарао на ту тему и добио увјеравања да ту неће бити одустајања и поред неких формалности које су успориле пројекат, као и пандемије, за коју не желимо да нам буде изговор”, рекао је тада Додик.

Таква увјеравања је, како каже, добио и градоначелник Требиња Мирко Ћурић, који не негира да је корона заиста успорила пројекат, као и чињеница да је дошло до промјена у одређеним министарствима у Републици Србији у претходном периоду, али је важно да се он наставља.

“Оно што је најбитније јесте да се од пројекта није одустало и добили смо најаву од новог министра да радови почињу на прољеће, тако да ми већ очекујемо да у наредном периоду почне реализација, јер смо и, што се тиче града Требиња, извршили све своје обавезе, којих и није било претјерано пуно”, наводи Ћурић.

Он каже да је преко Републичке управе Цивилне заштите деминиран терен на двије локације на којима је било заосталих експлозивних направа из протеклог рата, гдје је једна локација била приоритетније јер је подразумијевала ужи дио око писте, али је ријешена и друга, даља локација.

Ћурић каже да има и информације да је Геодетска управа урадила свој дио посла, изашла је на терен, процијенила комплетну површину, установила власнике парцела и остаје да се уради експропријација.

“Стиже нам и лијепо вријеме, па можемо кренути у реализацију, а како смо информисани, и Република Србија је обезбиједила новац за почетак реализације, тако да се ми у Требињу надамо да ће до краја ове године добар дио послова бити одрађен, ако не и у комплету”, казао је Ћурић.

Према његовим ријечима, важно је да се реализује овај пројекат, који је историјски и за Републику Српску и цијелу Херцеговину, јер ће потпуно промијенити слику цјелокупног региона, без обзира на то што се у близини Требиња налази неколика аеродрома, али удругим државама.

Он је изразио задовољство што ће, осим повећаног прилива туриста, те могућности брже комуникације са цијелим свијетом, аеродром у Требињу значити отварање нових радних мјеста.

Извор:НЕЗАВИСНЕ


Подијели...

Повезане вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!