Невесиње

Вучић и Додик о Невесињу


Србија ће пружити велику подршку Републици Српској, а међу општинама које могу рачунати на значајну помоћ је и Невесиње. Ово је договорено на састанку предсједника Србије Александра Вучића и српског члана и предсједавајућег Предсједништва БиХ Милорада Додика.

На захтјев Додика, Србија ће помоћи Невесиње, Костајницу, Козарску Дубицу и Дрвар као општине које су дијелом страдале у посљедњим земљотресима, али и мјеста од посебног стратешког значаја за цјелокупан српски народ.

Вучић је рекао да ће Србија увијек бити уз свој народ западно од Дрине, поштујући међународне законе и територијални интегритет БиХ. Додик је посебно захвалио Србији за вакцине које је донирала Републици Српској и БиХ.

Вучић и Додик договорили су и учешће стручњака из Републике Српске у заједничком писању уџбеника из српског језика, историје и географије за територије Србије и Српске.

Током сусрета у Београду двојица саговорника су оцијенили да српски народ у сфери политике, економије, а посебно културе и образовања мора да пружи што јединственији одговор на савремене изазове.

Извор:РАДИО НЕВЕСИЊЕ

Подијели...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!