Вријеме

Почетак седмице обиљежиће пораст облачности. Падавине у уторак и сриједу

Подијели...


Као посљедица циклоналне активности са сјевера Африке, која се пребацује ка европском тлу, на подручју југа Српске, почетком недјеље очекује се промјењиво облачно вријеме са сунчаним периодима, уз више сунца током првог дијела дана. Током вечери и ноћи на уторак доћи ће до даљег пораста облачности која ће условити слабе падавине углавном на југу и југоистоку Херцеговине, као и у Билећи.

У наставку јутра постпен престанак падавина, мада се касније током каснијих послијеподневних часова и вечери очекује ново наоблачење које ће условити кишу у Херцеговини, а самим тим и у Билећи. Престанак падавина очекује се током каснијих јутарњих сати у сриједу.

Претежно сунчано и суво вријеме очекује се тек у четвртак.

Минимална температура ваздуха у наредним данима кретаће се у недјељу од -8◦C до 4◦C, у Билећи од -2◦C, док се у остале дане, до четвртка минималне вриједности температуре ваздуха кретати од -6◦C до 6◦C, у Билећи од око 0◦C.

Највиша дневна температура ваздуха између 6◦C и 16◦C, у Билећи до око 13◦C.

Битно је напоменути, да се поред транспорта топлијег ваздуха са сјевера Африке, очекује и транспорт честица пјеска, те приликом падавина у уторак и  сриједу биће честа појава на тлу Херцеговине, тачније очекујемо прљаву кишу.

Биометеоролошки услови у понедјељак повољни, мада мање тегобе могу имати срчани болесници и асматичари због прохладног јутра. Погоршање биометеоролошке слике очекује се од уторак, као посљедица промјене времена, те тегобе могу имати метеоропате у виду несанице, раздрађљивости и главобоље.

Билећа Online


Подијели...

Повезане вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Пази ово
Close

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!